Skip to content

Grundläggande SEO för din hemsida!

Det är ett brett område och det finns en hel bransch dedikerad till detta ämne, för området är så stort och rätt så avancerat beroende på.

Jag är långt ifrån en expert, men jag har övergripande förståelse och vill ta upp det jag anser är mest grundläggande och viktigt för dig att veta om.

Vad är SEO?

Det är en förkortning för ’Search Engine Optimizations’ – som på svenska heter sökmotoroptimering. Ett namn för de metoder & tekniker som görs för att få en webbplats att ranka högre på ex. Google.

Responsiv hemsida

Att din hemsida är responsiv menas att den funkar för alla olika typer av skärmar. Det är viktigt att den är det, då Google nu för tiden baserar sökresultatet huruvida bra hemsidas mobilversion är.

Viktigt med text

Att ha bra med innehåll på sin webbplats är viktigt. Skriv texter, gärna med minst 300 ord per sida. Sökmotorn läser in text för att förstå vad din hemsida handlar om och vad din verksamhet har att erbjuda.

Tänk på bildstorleken

Att ha fina bilder är viktigt men för bra SEO så bör dem också ta upp så lite utrymme som möjligt på hemsidan, utan att förlora kvalité. Tänk max 250kb i storlek per bild, men helst runt 100kb.

Skriv Alt-text

Alt-text eller alt-tag, är en text som går att lägga till efter att du laddat upp bilder till din hemsida. Alt-text kan hjälpa boosta SEOn men bör även beskriva motivet på bilden så Google lättare förstår.

Skaffa SSL

Svårt att förklara kortfattat men med ett SSL-certifikat innebär det att sidan visas som säker att surfa på. Du måste fråga ditt webbhotell. Detta rekommenderas, för Google prioriterar hemsidor med SSL.

Frågor? Eller vill du boka in en kostnadsfri konsultation?