Skip to content

8 verktyg jag använder dagligen

Mina absoluta go-to digitala verktyg som jag använder dagligen!

1. Photoshop

Jag använder Adobe Photoshop för att skapa inlägg och annonser. Men även för bildredigering och komprimering, så att samtliga bilder på webben och sociala medier är optimala och har rätt känsla samt proportioner.

2. Illustrator

Adobe Illustrator är i det program jag designar logotyper, oftast efter att ha skissat först i Procreate (ett annat program) och andra grafiska element. Programmet skapar vektorgrafik, för att alla element ska hålla kvalitén och vara skalbara.

3. InDesign

Adobe InDesign är nog mitt favoritprogram att jobba i, jag älskar det! Speciellt med min detaljnivå, då är millimeterpassningen fantastisk. Skapar proffsiga och snygga tryckfiler, PDF-formulär och presentationer – för alla tillfällen och uttryck.

4. Lightroom

Bildbehandlingsprogram, som finns i både gratis – och betalversion, som hjälper mig väcka liv i foton. Är kanon för att skapa ett tydligt och kontinuerligt uttryck över plattformar. Ett plus är att den finns likväl till desktop OCH mobil.

5. Google Drive

Google Drive är suveränt för mig, som trogen användare av Windows och Android, som gör att jag alltid har tillgång till mina aktuella dokument och filer. Oavsett var jag befinner mig eller vilken enhet jag använder.

6. Notion

Suveränt program som jag använt mig av under några år för att anteckna, skapa listor, göra målsättning och planera i allmänhet. Det är helt gratis, finns för mobil, desktop och online, och är enormt anpassningsbart enligt mig.

7. WordPress

Världsledande hemsideverktyg som är gratis (så länge du har ett webbutrymme). Kan anpassas till flera användningsområden – hemsida, blogg, e-handel, landningssida. Du är aldrig bunden till vissa funktioner, utan det du vill ha finns att integrera.

8. Planoly

Planoly är verktyget som jag idag använder (utöver “skiss” i Preview) för att planera och schemalägga innehåll till mina sociala medier. Det är gratis, även om det finns betalversion också, så tycker jag att det ger en tydlig överblick med rätt funktioner.

Frågor? Eller vill du boka in en kostnadsfri konsultation?

Fler tips och tankar från mig...