Skip to content

Vad du bör tänka på innan du skaffar en logotyp

Dags för en ny logotyp kanske? Ditt företags logotyp är en del av den grafiska profilen och tillsammans skapar dem ett första intryck av hur du vill uppfattas. Här är några tips på vad som är bra att tänka på.

Sedan, om det är så att du behöver hjälp så var medveten om att proffs kostar, som proffshjälp alltid gör… men resultatet blir därefter. Med all subtil symbolik samt kreativa idéer så kommer din logotyp växa fram på ett sådant sätt att den sedan tryggt kan vara en del av resan.

Blå, lila eller grön kanske?

Den nyans du väljer som grundfärg för ditt företag har en symbolik, denna kan vara medveten eller omedveten, men färgen säger något. Mitt tips är att först välja nyans efter vad du gillar/tycker passar men fundera även över hur den spegla personligheten i ditt företag.

Som en rund fjäril?

Formen säger också någonting om hur du vill att ditt företag ska uppfattas. Vill du att den ska vara rund, kantig eller likna något specifikt? Du har en känsla så gå på den men du kan också söka upp symbolens mening, kanske stämmer det överens med det du har i tanken.

Snirkliga fina bokstäver?

Även val av typsnitt har dold symbolik och där kan du ta hjälp att förstärka ditt företag och det du vill att det ska stå för. Men det absolut viktigaste är att företagsnamnet ska vara tydligt och läsbart. OBS! Typsnittet måste ha rätt license och godkänt att användas i en logotyp.

Liggande eller stående?

Att ha logotypen liggande eller stående kanske känns viktigt men det går att få den i olika versioner. Är det viktigt för dig och sättet du vill profilera ditt företag så finns det olika sätt att omforma logotypen utan att tappa igenkänningen.

Varför betala en designer?

Vet du hur du vill ha din logotyp så anlita någon likt mig, för då blir din logotyp helt unik. Du får vad du betalar för helt enkelt. Den utformas specifikt utifrån dina önskemål och då har du rättigheter att använda den precis på det sätt du vill.

Men, jag vet inte?

Om du inte vet hur företagets logotyp ska se ut eller vad den ska bestå av, stressa inte! Många börjar utan logotyp och bara hittar ett passande typsnitt och färgsättning tills det där “Aha-moment”. Krångla inte till det i onödan!

Frågor? Eller vill du boka in en kostnadsfri konsultation?

Fler tips och tankar från mig...